keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Mini Pavlova kakkuset

Näistä pavlova-kakuista vilahtikin kuva aikaisemmassa postauksessa, kun olin leiponut näitä siskoni syntymäpäiville. Pavlova-kakku on yleensä yksi isompi pyöreä kakku, mutta ajattelin kokeilla valmistaa niitä suoraan muffinivuokiin ja söpöjä pikku kakkusiahan niistä tulikin! Aluksi meinasin leipoa jonkun perus suklaakakun, mutta onneksi sitä en tehnytkään enää rocky road -suklaapalojen kaveriksi, sillä nämä olivat kivaa vaihtelua ja aivan taivaallisen herkullisia! Jokainen meistä tytöistä taisikin syödä enemmän kuin yhdet tällaiset kakkuset, menivät siis hyvin kaupaksi... :) Aah rakastan marenkia, näissä oli ihanan rapea pohja! Kaikenkaikkiaan marenkikakut ovat helppoja valmistaa ja vain pienellä vaivannäöllä saa hyvin näyttävän näköisiä!


noin 16 kpl

Pavlova -kakut (ohjeella voi mys valmistaa yhden suuren kakun)

Pohja:
4 kananmunan valkuaista
½ dl hienoa sokeria
2 tl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
1 tl sitruunanmehua

Täyte:
2-3 dl kuohukermaa
½ (puoli) purkkia maitorahkaa
maustamiseen sokeria ja sitruunanmehua
Hedelmiä ja marjoja, esim itse laitoin:
mansikoita, kiiviä ja viinirypäleitä
Koristeluun:
sulatettua maitosuklaata

1. Kuumenna uuni 125-asteiseksi. Levitä pellille muffinivuoat.
2. Erottele kananmunien valkuaiset kulhoon. Ole tarkkana, ettei joukkoon lipsahda tippaakaan keltuaista, muuten marenki ei onnistu! Vatkaa höttöiseksi vaahdoksi.
3. Lisää puolet sokerista valkuaisten joukkoon vähitellen ja koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita perunajauhot/maissitärkkelys lopun sokerin joukkoon. Lisää sokeri-tärkkelysjauhoseos valkuaisvaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes se on kiiltävän valkoista ja kovaa. Sekoita marenkivaahdon joukkoon omenaviinietikka tai sitruunanmehu.

4. Laita pursotinpussiin marenkitaikina ja pursota muffinivuokiin taikinapohjat. (Voi tehdä myös lusikalla.) Pursota vielä marenkitaikinan reunoihin huippuja. Kypsennä uunin alatasolla 1 ½ tuntia. Anna marengin jäähtyä ja kovettua rauhassa uunipellillä.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös maitorahka, sokeri ja sitruunanmehu. Kuori hedelmät tarvittaessa ja leikkaa lohkoiksi.
6. Levitä marenkipohjien keskelle kermarahkaseosta, hedelmiä ja marjoja. Koristele sulatetulla suklaalla lusikan avulla. Siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria.


Kakut kannattaa täyttää vasta juuri ennen tarjoilua, jotta marenkipohjat pysyvät rapeina. Suklaan voi halutessaan jättää pois kakuista, jolloin kakut näyttävät ihanan raikkailta ja "kesäisiltä". Minä koristelin suklaalla aika ronskisti, niin että melkein hedelmät/marjat peittyivät sen alle kokonaan. Suklaata kun ei vaan voi olla rakastamatta...:D




Ihania leipomishetkiä!

10 kommenttia:

  1. Näyttää ihan SAIRAAN hyviltä!!!! Mä niin kopsaan tän ohjeen ja teen näitä seuraavaks, kun joku tulee kyläileen mun luokse :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos! :D Suosittelen erittäin lämpimästi. ;)

      Poista
  2. Nam!! taivaallisen näkösiä!!! <3:)

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Niinpä, nämä on niiiiin hyviä! <3 :)

      Poista
  4. Oi vitsi minkä näköisiä... :) varmaan tosi herkkua ! Löysin sun blogin vasta tänään, ja onneks löysin, koska tää on aivan huippu :) eli uusi lukija täällä ilmottautuu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompa ihana kuulla, että tykkäät blogistani, tervetuloa seurailemaan!! :)

      Poista
  5. Näyttää niiiin herkulliselta, että pakko ottaa resepti talteen ja tehdä joku kerta! :)
    Mut mihin lämpötilaan pitäs uuni lämmittää, ku noita marenkeja kypsentää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla näitä, ne on niin hyviä! :) Ite paistoin noita marenkeja 125-asteisessa uunissa. :) Kannattaa olla tarkkana sitten, ettei ne pääse palamaan.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...